Széchenyi 2020 GINOP 3.2.2

Szimulátorok ipari szakmák oktatására

Apolo FL Trainer Lite targonca szimulátor

Az FL-Trainer Lite targonca szimulátor az FL-Trainer targonca szimulátor mobil, könnyen szállítható változata. Tudás tekintetében nincs különbség a 2 szimulátor között csak méreteiben, illetve abban is, hogy a hordozható változatnak nincs targonca formája és nem eredeti targonca ülésben ül a felhasználó. Méretéből adódóan könnyű szállítani akár egy kis személyautó csomagterében elfér. Kialakítása lehetővé teszi a berendezés könnyű mozgatását. Olyan intézményeknek és szállítmányozással, valamint raktározással logisztikával foglalkozó cégeknek ajánljuk, akik több telephellyel is rendelkeznek és ahol a képzés változatos, esetlegesen folyamatosan változó helyszíneken történik.

A szimulátor kiválóan alkalmas arra is, hogy a targoncás képzést folytató intézmények kiállításokon is megmutathassák magukat, így új ügyfeleket szerezhessenek egy modern, virtuális valóság technológia alkalmazásának vonzerejét kihasználva.
Bérelhető kiállításokra, rendezvényekre! A többi virtuális valóság szimulátorunkhoz hasonlóan csapatépítő tréningek, vevőtalálkozók, diáknapok közkedvelt szereplője a targonca szimulátorunk is.

Az Fl-Trainer szimulációs képzés moduljai:


Vezérlőkarok megismerése és kezelése modul:

A tanulók megtanulják a targonca vezérlőszerveinek funkcióit és tulajdonságait. A képernyő megjelenő instrukciók szerint kell az emelővillla helyzetét beállítani, a pedálokat vagy a kormányt kezelni.

Forgalmi gyakorlatok modul:

A targonca vezetését és viselkedését lehet el sajátatni annak valós veszélyei nélkül. Különféle pályákon kell végig halandi rakománnyal vagy anélkül, úgy hogy ne térjenek le a pályáról, ne borítsanak fel bojákat, raklapokat vagy ne ütközzenek neki semminek. Egyes pályákat időre kell megtenni vagy visszafelé is teljesíteni kell.

Rakománykezelés modul:

Ebben a modulban a tanulók megtanulják tökéletesen vezetni a targoncát . Különféle változatos feladatokat hajtanak végre, ahol nem ütközhetnek a targoncával, nem koccanhatnak hozzá semmilyen tárgyhoz, és nem térhetnek le a pályáról. Az útvonalakat visszafelé is meg kell tenniük és az ellenőrzési pontokon meg kell felelniük.

Rakománykezelés modul:

Ebben a modulban a tanuló a rakományok kezelését fogja gyakorolni targoncával több különféle szituációban. Különböző típusú rakományok felvétele és lerakása hagyományos polcokra, tartókaros polcokra, állványokra, a földre, vagy különböző helyzetű raklapokra, pótkocsira, stb.

Az fl-trainer mozgáskövető rendszerének használata
Fl-trainer mozgáskövető rendszer működés közben

Interaktív visszajátszó rendszer:

A feladatok mefelelő teljesítése után a rendszer lementi az adott gyakorlatot és így kősébb vissza lehet játszani. A felvételt nem csak egy egyszerú visszajátszás, hanem meg lehet álltani, bele lehet tekerni és több szemszögből meg lehet vizsgálni. Ennek köszönhetően a tanuló és a szaktanár ki tudja elemezni a feladat végrehajtása során elkövetett hibákat.

Mérések és jelentések:

Minden egyes feladat végrehajtásról készül egy jelentés amely vagy a csatlakoztatott laptopra vagy a szimulátorra lesz lementve. Ez a jelentés tartalmazni fogja a tanuló nevét, a csoport nevét, a feladat típusát, a végrehajtás idejét, időtartalmát és gyakorlat során elvégzet feladatokat és hibákat. A hibák súlyossága 3 színnel lesz kiemelve. A teszt kérdések végrehajtásáról is készíthető ilyen jelentés.

Mind a targonca, mind a környezeti elemek fizikai viselkedésének szimulációja valós idejű és teljesen valósághű.