Széchenyi 2020 GINOP 3.2.2

Szimulátorok ipari szakmák oktatására

Apolo FL-Trainer targonca szimulátor

 

Az FL-Trainer egy targonca szimulátor új sofőrök képzésére és gyakorlott targonca vezetők szakmai továbbképzésére lett kifejlesztve.

Kifejezetten ajánljuk a targoncás oktatást végző felnőttképző intézmények mellett a szállítmányozással, vagy logisztikával foglalkozó cégek munkahelyi kockázatok minimalizálására és munkahelyi balesetek megelőzésének és elkerülésének biztonságos és hatékony oktatására. Mivel a valósághoz nagyon közeli technikai minőség és teljesítmény jellemzi, az Apolo Studios renderező technológiájának és egy profi szimuláció használatának köszönhetően, az FL-Trainer kétségtelenül a legfejlettebb valaha létrehozott targonca szimulátor.

Az FL-TRAINER egy három részes emelőoszloppal rendelkező elektromos targonca szimulátor.

 

Olyan cégeknek, személyeknek tervezték, ahol és akiknek kifinomultan és pontosan kell megtanulni vezetni a targoncát.

A felhasználó egy igazi targonca szimulátor ülésében ülve lép interakcióba a szimulációval. A műveletek egyszerre két képernyőn jelennek meg. Egyiken az előtte-, másikon a mögötte lévő tér látható. Az interaktív szimuláció nézőpontját is a felhasználó irányítja fejének mozgásával a használt mozgáskövető rendszernek köszönhetően. A vezetőfülke üléssel, emelőrudakkal, pedálokkal, és kormánykerékkel, egy valódi targonca valósághű másolata. A szimulációt egy számítógép vezérli, ami valós időben generálja a látható képeket. A számítógép a vezető ülés alatt található.

Az FL-Trainer 18 különböző feladatot tartalmaz 4 modulba csoportosítva:

  • Vezérlőkarok megismerése és kezelése.
  • Forgalmi szabályok és gyakorlatok.
  • Rakománykezelési szabályok és gyakorlatok.
  • Rakománykezelés munkaválllalók jelenlétében.

Mindegyik feladathoz tartozik egy magyarázó képernyő is, így a felhasználó képes önállóan végrehajtani a vezetési-, és a rakománykezelési feladatokat.

 

Fl-trainer targonca szimulátor két képernyővel.
Fl-trainer targonca szimulátor
Fl-trainer targonca szimulátor kezelőszervei.
A targonca szimulátor kezelőszerve.

 

A vezérlőkarok megismerése és kezelése modul:

Ebben a modulban a tanulók megtanulják a targonca szimulátor vezérlőkarjainak funkcióit és tulajdonságait. Néhány feladatot is végre kell hajtaniuk, amik során a felhasználó elsajátíthatja a karok ösztönös használatát.

A forgalmi gyakorlatok modul:

Ebben a modulban a tanulók megtanulják tökéletesen vezetni a targoncát. Különféle változatos feladatokat hajtanak végre, ahol nem ütközhetnek a targoncával, nem koccanhatnak hozzá semmilyen tárgyhoz, és nem térhetnek le a pályáról. Az útvonalakat visszafelé is meg kell tenniük és az ellenőrzési pontokon meg kell felelniük.

A rakománykezelés modul:

Ebben a modulban a tanuló a rakományok kezelését fogja gyakorolni targoncával több különféle szituációban. Különböző típusú rakományok felvétele és lerakása hagyományos polcokra, tartókaros polcokra, állványokra, a földre, vagy különböző helyzetű raklapokra, pótkocsira, stb.

Az fl-trainer mozgáskövető rendszerének használata
Fl-trainer mozgáskövető rendszer működés közben

Interaktív visszajátszó rendszer:

A rendszer használata során minden feladat végrehajtása felvételre kerül későbbi visszajátszás céljából. Az ismétlés nem egy egyszerű videó, hanem egy valós idejű interaktív ismétlés, amit a felhasználó bármilyen nézőpontból megtekinthet, előre és vissza tekerhet, megállíthat ahányszor csak akar.

Mérések és jelentések:

A szimulátor minden feladat végén egy jelentést készít a feladat végrehajtása közben végrehajtott műveletek eredményeiről és pontosságáról. Az elkészült jelentések a csatlakoztatott laptop oktatói szoftverébe kerülnek mentésre, amennyiben nincs bejelentkezett felhasználó az oktatói szoftverben, akkor csak a szimulátorban lesznek megtalálhatóak a jelentések.

A szimuláció technológiai és vizuális minősége:

Az FL-Trainer az Apolo Studios valós idejű grafikus technológiájának legfrissebb verzióját használja. Különösen valósághű grafikát és összehasonlíthatatlan technikai minőséget kínálva a felhasználóknak. Mind a targonca, mind a környezeti elemek fizikai viselkedésének szimulációja valós idejű és teljesen valósághű. A két képernyős párhuzamos megjelenítés során tökéletes látványt kapunk a környezetről, ahol a gyakorlást végezzük. A szoftver tervezését és kivitelezését az Apolo Studios végezte, harmadik féltől való függőség nélkül, ami korlátozhatná a termék későbbi bővítését vagy továbbfejlesztését.

Fl-trainer visszajátszás nézet
Fl-trainer visszajátszás nézet

Mivel a valósághoz nagyon közeli technikai minőség és teljesítmény jellemzi, az Apolo Studios renderező technológiájának és egy profi szimuláció használatának köszönhetően, az FL-Trainer kétségtelenül a legfejlettebb valaha létrehozott targonca szimulátor.

Targonca szimulátor csatlakoztatott hátsó képenyővel

 

Az FL-Trainer konkrét pénzt is hoz Önnek!

Ha szállítmányozással, logisztikával foglalkozik vállalkozása Ön tudja legjobban mennyit költ arra, ha leesett vagy csak sérült a rakomány.

A szimulátor segítségével folyamatosan képezheti munkatársait, minek eredménye a hatékonyabb munkavégzés lesz.

Garantáljuk, hogy az oktató szimulátor használatával munkatársai rövidebb idő alatt pontosabban végzik majd el ugyanazt a feladatot, mint eddig bármikor.