2012-ben jelent meg először a CS WAVE virtuális hegesztés oktatási rendszer új változata a CS WAVE EDU.

 

Egy új magyar fejlesztésű optikai mozgáskövető rendszer segítségével sikerült elérnünk, hogy minden iskola számára  elérhető áron tudjuk kínálni a megújult szoftverrel és eszközökkel felszerelt szimulációt...

 

Az új alkalmazott technológia egyébként számos külföldi kiállítási nagydíjat is nyert magyar találmány, ami véleményünk szerint tovább színesíti a szimulációk világát, valamint jelentős költségcsökkenést tesz lehetővé ügyfeleink nagy örömére...

 

A Wave NG EDU a legkisebb virtuális oktatási eszköz kezdő hegesztők gyakoroltatására kifejlesztve. Természetesen az EDU is a LITE hoz hasonlóan a felhő alapú központi szerverhez csatlakoztatva minden oktatói elemzés és alkalmazás elérhető a tanulók menedzselését is beleértve...

 

Az WAVE NG EDU változatával bevont elektródás kézi ívhegesztés fogyóelektródás védőgázas kézi ívhegesztés gyakorolható.

 

Az alapcsomag tartalma:

  • egy MAG(135) eszköz (egy Fogyóelektródás ívhegesztő pisztoly realisztikus mása integrált mozgásérzékelőkkel)
  • az optikai mozgáskövető rendszer, melyet egyszerűen egy síkképernyős monitorra szerelhetünk
  • a szoftver csomag, mellet percek alatt számítógépünkre telepíthetünk

 

A bevont elektródás kiegészítő csomag tartalma:

  • egy MMA(111) eszköz (egy elektródafogó realisztikus mása mozgásérzékelőkkel integrálva a bevont elektródás kézi ívhegesztés gyakorlásához)

 

Szükséges feltételek:

  • Személyi számítógép Windows 7 operációs rendszerrel és 3D-s grafikai kártyával felszerelve.
  • Sík képernyős monitor, az alábbi tulajdonságokkal:
  • masszív lapos keret,a mozgásérzékelők felhelyezéséhez 
  • megfelelő méret (a monitor magassága legalább 30 cm, a szélessége legalább 40 cm legyen a munkadarabok teljes megjelenítéséhez)

 

Áttekintés a szimulációhoz használhatót vezérlőközpontról:   


Vezérlő központ
Ez a webes alkalmazás a trénerek számára készült, mely akár a tanuló vagy az adminisztrátor által is használható. Ez az a központi felület, ahol elérhetők és frissíthetők a tanulói profilok és eredményeik. A tréner itt akár új feladatokat, kurzusokat iktathat be a rendszerbe, valamint ezen a felületen keresztül a tanlók fejlődése is nyomon követhető.
Ez a szolgáltatás nem igényel külön telepítést és bármelyik eszközön futtatható. Nincs szükség másra, csak be kell lépjünk egy speciális weboldalra a böngészőnk segítségével.

Az ábra a Wave NG képzési központ felépítését mutatja be.

Az ábra a Wave NG képzési központ felépítését mutatja be.

MUNKAPAD és a LITE a webes szolgáltatással együtt érkezik, az eszközök irányítása és ellenőrzése céljából. Az EDU rendszerhez ez a szolgáltatás külön opcióként kérhető.
A webes szolgáltatást LAN hálózatra is telepíthetjük. Ebben az esetben tanácsos az összes információt a helyi hálózaton tárolni, így elkerülhető a külső hozzáférés a helyi képzőközpont adataihoz.
A webes szolgáltatás lehet akár a WAVE NG által kínált FELHŐ is. Ebben az esetben minden információ egy biztonságos és privát távoli helyen van tárolva, melynek előnye, hogy bárhonnan elérhető. A FELHŐ szolgáltatás magába foglal 1 év garanciát, és tartalmazza a karbantartást is.

A gyakorlatok végén a rendszer grafikonon ábrázolja a tanuló teljesítményét. Az első adat a gyakorlat sikerességét mutatja. Ha ez pozitív, akkor a felhasználó automatikusan továbbléphet a következő szintre. Ezután elérhetővé válnak a részletes eredmények, szintén grafikonos ábrázolásban, minden megfigyelt paraméterről a varrat mentén. Ezek a grafikonon általában az oktatók munkáját segítik, így könnyebben megállapíthatók a problémás területek, és láthatóvá válik min kell javítani.


Vezérlő központ
A vezérlő központ az oktatók által használható webes alkalmazás. Felhasználója lehet a rendszergazda is, létrehozhat és kezelhet felhasználói fiókokat oktatók és tanulók számára egyaránt.
A vezérlő központ bármilyen böngészőben futtatható és nem igényel külön telepítést.


A WEB SZERVER
A szerver feladata, hogy biztosítsa a hálózatban összekapcsolt rendszerek közti kommunikációt, valamint felelős a megosztott adatok biztonságáért. Egy rendszeren belül a rendelkezésre álló információk lehetnek statikusak (GUI skin-ek és konfigurációk, mozgási paraméterek, videók) vagy dinamikusak (gyakorlati eredmények, statisztikák).
Az adatbázis mindkét típusú információt tárolja, feltéve, hogy mindhárom platform (MUNKAPAD, LITE, EDU) a szabványos internetes kommunikációs protokollt használja.
A WEB szerver helyileg is telepíthető (LAN hálózat). Ebben az esetben a berendezések karbantartása és kezelése a felhasználó feladata. Másik lehetőség a WAVE NG FELHŐ szolgáltatása. Ebben az esetben nincs semmilyen telepítési követelmény. A WAVE NG biztosítja a tároló helyet a felhasználó számára,  valamint a karbantartást és a fejlesztéseket ezen területen. A FELHŐ külön kérésre az ügyfél magánhálózatára is telepíthető.

Az EDU alapjául a LEONAR3DO által fejlesztett mozgásátviteli technológia áll. Ez a technológia biztosítja a rendszer mozgáskövetőjének minőségét mérési pontosságát...Az első típusokban használt eredeti eszközt gyorsan felváltották az egyes hegesztési eljárásoknál használatos eszközök valósághű másai az eszköztartás pontos és precíz begyakorlása érdekében.

 

A csomag tartalmazza a szoftvert, az eszközöket, a használati útmutatókat és a mozgáskövető rendszert is. Kérje bemutatónkat, ismerje meg a hegesztésoktatás új dimenzióját a WAVE NG segítségével... Legyen Ön is a ügyfelünk!

A bemutató videó még a régi eszközzel történő használatot mutatja be, az EDU ma már az új fejlesztésű valósághű eszközökkel rendelhető!

 

 

 

Virtuális valóság szimulációk és interaktív oktatási eszközök iskoláknak, cégeknek és az ipari szakképzés számára.
Új hírekért és technológiánkat használó új termékekért látogasson vissza rendszeresen honlapunkra!