Széchenyi 2020 GINOP 3.2.2

Szimulátorok ipari szakmák oktatására

WAVE NG Zspace mozgás gyakorló szimulátor

A WAVE NG EDU egy z-spave nevű technológiát használ, amely a kiterjesztett valóságot (AR) és a virtuális valóságot (VR) ötvözve egy életszerű vizuális élményt nyújt

Az új alkalmazott technológia egyébként számos külföldi kiállítási nagydíjat is nyert magyar találmány, ami véleményünk szerint tovább színesíti a szimulációk világát, valamint jelentős költségcsökkenést tesz lehetővé ügyfeleink nagy örömére.

 

A Wave NG EDU a legkisebb virtuális oktatási eszköz kezdő hegesztők gyakoroltatására kifejlesztve. Természetesen az EDU is a LITE hoz hasonlóan a felhő alapú központi szerverhez csatlakoztatva minden oktatói elemzés és alkalmazás elérhető a tanulók menedzselését is beleértve...

 

Az WAVE NG EDU változatával bevont elektródás kézi ívhegesztés fogyóelektródás védőgázas kézi ívhegesztés gyakorolható.

 

Az alapcsomag tartalma:

  • egy MAG(135) eszköz (egy Fogyóelektródás ívhegesztő pisztoly realisztikus mása integrált mozgásérzékelőkkel)
  • az optikai mozgáskövető rendszer, melyet egyszerűen egy síkképernyős monitorra szerelhetünk
  • a szoftver csomag, mellet percek alatt számítógépünkre telepíthetünk

 

A bevont elektródás kiegészítő csomag tartalma:

  • egy MMA(111) eszköz (egy elektródafogó realisztikus mása mozgásérzékelőkkel integrálva a bevont elektródás kézi ívhegesztés gyakorlásához)

 

Szükséges feltételek:

  • Személyi számítógép Windows 7 operációs rendszerrel és 3D-s grafikai kártyával felszerelve.
  • Sík képernyős monitor, az alábbi tulajdonságokkal:
  • masszív lapos keret,a mozgásérzékelők felhelyezéséhez 
  • megfelelő méret (a monitor magassága legalább 30 cm, a szélessége legalább 40 cm legyen a munkadarabok teljes megjelenítéséhez)

 

Áttekintés a szimulációhoz használhatót vezérlőközpontról:   


Vezérlő központ
Ez a webes alkalmazás a trénerek számára készült, mely akár a tanuló vagy az adminisztrátor által is használható. Ez az a központi felület, ahol elérhetők és frissíthetők a tanulói profilok és eredményeik. A tréner itt akár új feladatokat, kurzusokat iktathat be a rendszerbe, valamint ezen a felületen keresztül a tanlók fejlődése is nyomon követhető.
Ez a szolgáltatás nem igényel külön telepítést és bármelyik eszközön futtatható. Nincs szükség másra, csak be kell lépjünk egy speciális weboldalra a böngészőnk segítségével.

Az ábra a Wave NG képzési központ felépítését mutatja be.

Az ábra a Wave NG képzési központ felépítését mutatja be.

MUNKAPAD és a LITE a webes szolgáltatással együtt érkezik, az eszközök irányítása és ellenőrzése céljából. Az EDU rendszerhez ez a szolgáltatás külön opcióként kérhető.
A webes szolgáltatást LAN hálózatra is telepíthetjük. Ebben az esetben tanácsos az összes információt a helyi hálózaton tárolni, így elkerülhető a külső hozzáférés a helyi képzőközpont adataihoz.
A webes szolgáltatás lehet akár a WAVE NG által kínált FELHŐ is. Ebben az esetben minden információ egy biztonságos és privát távoli helyen van tárolva, melynek előnye, hogy bárhonnan elérhető. A FELHŐ szolgáltatás magába foglal 1 év garanciát, és tartalmazza a karbantartást is.

A gyakorlatok végén a rendszer grafikonon ábrázolja a tanuló teljesítményét. Az első adat a gyakorlat sikerességét mutatja. Ha ez pozitív, akkor a felhasználó automatikusan továbbléphet a következő szintre. Ezután elérhetővé válnak a részletes eredmények, szintén grafikonos ábrázolásban, minden megfigyelt paraméterről a varrat mentén. Ezek a grafikonon általában az oktatók munkáját segítik, így könnyebben megállapíthatók a problémás területek, és láthatóvá válik min kell javítani.


Vezérlő központ
A vezérlő központ az oktatók által használható webes alkalmazás. Felhasználója lehet a rendszergazda is, létrehozhat és kezelhet felhasználói fiókokat oktatók és tanulók számára egyaránt.
A vezérlő központ bármilyen böngészőben futtatható és nem igényel külön telepítést.


A WEB SZERVER
A szerver feladata, hogy biztosítsa a hálózatban összekapcsolt rendszerek közti kommunikációt, valamint felelős a megosztott adatok biztonságáért. Egy rendszeren belül a rendelkezésre álló információk lehetnek statikusak (GUI skin-ek és konfigurációk, mozgási paraméterek, videók) vagy dinamikusak (gyakorlati eredmények, statisztikák).
Az adatbázis mindkét típusú információt tárolja, feltéve, hogy mindhárom platform (MUNKAPAD, LITE, EDU) a szabványos internetes kommunikációs protokollt használja.
A WEB szerver helyileg is telepíthető (LAN hálózat). Ebben az esetben a berendezések karbantartása és kezelése a felhasználó feladata. Másik lehetőség a WAVE NG FELHŐ szolgáltatása. Ebben az esetben nincs semmilyen telepítési követelmény. A WAVE NG biztosítja a tároló helyet a felhasználó számára,  valamint a karbantartást és a fejlesztéseket ezen területen. A FELHŐ külön kérésre az ügyfél magánhálózatára is telepíthető.

Az EDU alapjául a LEONAR3DO által fejlesztett mozgásátviteli technológia áll. Ez a technológia biztosítja a rendszer mozgáskövetőjének minőségét mérési pontosságát...Az első típusokban használt eredeti eszközt gyorsan felváltották az egyes hegesztési eljárásoknál használatos eszközök valósághű másai az eszköztartás pontos és precíz begyakorlása érdekében.

 

A csomag tartalmazza a szoftvert, az eszközöket, a használati útmutatókat és a mozgáskövető rendszert is. Kérje bemutatónkat, ismerje meg a hegesztésoktatás új dimenzióját a WAVE NG segítségével... Legyen Ön is a ügyfelünk!

A bemutató videó még a régi eszközzel történő használatot mutatja be, az EDU ma már az új fejlesztésű valósághű eszközökkel rendelhető!