ssA SimSpray™ egy virtuális valóságon alapuló képzési rendszer, ami lehetővé teszi a képző intézmények számára, hogy növeljék fényező és
festő illetve bevonatozó oktatási programjaik hatékonyságát.

Célunk környezetbarát technológiát a szakképzésbe hozni és drasztikusan csökkenteni a költségeket úgy, hogy közben a gyakorlati szakképzés hatékonysága tradicionális gyakorlati oktatással összehasonlíthatatlan szintjére válik fejleszthetővé a magyar szakképzésben résztvevők számára...

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni a szimulációs oktatási rendszer használatával a szakképzés azonnali máshogyan nem elérhető hatékonyság és színvonal növekedése mellett a szakma oktatásának környezetszennyezését is jelentősen csökkenthetjük a veszélyforrások teljes kizárása mellett...

 

http://www.simspray.fr/en/

 

Jelenleg is szakértők bevonásával zajlik a szoftver magyar fordítása, így várhatóan a szeptemberi iskolakezdésre már magyarul is elérhető lesz a magyar képző intézmények számára... 

  

Jellemzők:

Élethű 3 dimenziós virtuális valóság valós fizikai eszközökkel
HLVP támogatás Az ipari verzió támogatja Levegő és festék köd mentes oktatást!
Munka előkészületi beállítások és választási lehetőségek.
Valós idejű képi visszajelzések a tanulóknak.
Valós idejű értékelő eszközök és nézetek az oktatóknak.
A festési paraméterek, munkadarabok és a munkakörnyezet egyszerű megváltoztatása.
Festés közben nincs környezetszennyezés, anyag illetve energia fogyasztás...
Nincs veszélyes illékony szerves vegyület kibocsátás!
Könnyen, biztonságosan szállítható oktatási rendszer.
Adatrögzítés és kiértékelés anyagfogyás és végrehajtási pontosság tekintetében is.


Előnyök:

Élethű élményt biztosít a tanulók számára, ahol valódi festőpisztolyt használnak miközben 100% virtuális valóságban történik az oktatás.Nincs szükség festő kamrára csak a gyakorlatban.

Lehetővé teszi a professzionális festés és fényezéshez szükséges minden paraméternek a gyakorlását.

- a festő pisztoly szórás és levegőnyomás beállítása

- a fúvóka helyes megválasztása és szórási technika tökéletes begyakorlása

- a helyes szórási távolság, pisztolytartás és sebesség gyakorlása

 

 

 

Átfogó gyakorlatokat tartalmaz amik kifejlett oktatási rendszerbe épített vizuális segítség modulok által vezeti a felhasználó kezét .

Azonnali iránymutatást ad a tanulóknak, hogyan változtassák pisztolyuk helyzetét és sebességét az ideális fedés és minőség szempontjából.

Objektív teljesítmény visszajelzést ad, hogy láthassuk és ellenőrizhessük a tanuló fejlődését, erősségeit és a fejlesztésre váró területeit.

Könnyen egyesíthető egy meglévő tanrenddel, úgy, hogy egyszerűen beillesztjük a meglévő képzési program gyakorlati feladatait. 

Csökkenti az oktatási eszközökhöz társított költségeket (pl. fényező kamra, infravörös hősugárzók, elszívó-, és szűrő rendszerek, festék, hígító, munkadarabok, tisztító folyadékok, elhasznált festék maradék és egyéb visszamaradó veszélyes hulladék kezelése mind költség mentes a gyakoroltatás során. )

Környezet barátabbá teszi a hagyományos festő és fényező képzést és gyakoroltatást.

Lehetővé teszi az alapvető festő mozdulatok hatékony oktatását festő kamra nélkül.

A rendszer felszerelt egy olyan virtuális eszközzel is, amely méri a festésre fordított időt,a végrehajtás pontosságát, a felhasznált és elpazarolt festék mennyiségét, az illékony szerves vegyületek kibocsátását ezáltal egyszerűen kiszámíthatóvá teszi a SimSpray megtérülését.

 

 


SimSpray™ - A tanulók beállításai
Az anyagok megfelelő kiválasztása és a munkaeszközök helyes beállítása fontos első lépések mielőtt a tanuló elkezdi a feladat konkrét gyakorlását. Hogy megerősítsük ezen előkészületi feladatok elvégzésének szükségességét a SimSpray használata közben kötelező a helyes beállításokat elvégezni, mielőtt a tanuló elkezdheti a festést. 

Eljárás kiválasztása

 

SimSprayProcessSelect

A tanuló kiválasztja a használni kívánt eljárást az érintőképernyőn.

Munkadarab-választás

 

SimSprayParts

A tanuló ezen a képernyőn választja ki a lefestendő alkatrészt. A festősisakot felvéve a munkadarab 3 dimenziós ábrázolásban fog megjelenni.

Színválasztás

 

SimSprayColors

A megfelelő színű hatszög megérintésével a képernyőn a tanuló kiválasztja milyen színű festéket fog alkalmazni.

Környezet kiválasztása

 

SimSprayEnvt

Itt a tanuló kiválasztja az élethű 3 dimenziós környezetet, amit a festő sisak felvétele után fog látni.
A tanulók alap esetben a hagyományos festő fülke és a fényező műhely között választhatnak.

Projekt beállítások

 

SimSpraySpecs

A tanuló az érintőképernyő segítségével beállítja a légnyomást, a szórófej méretet, a  helyes szóró tartályt (gravitáció, szifon, nyomás).
Ha a beállítások nem helyesek a rendszer nem engedi a tanulót tovább haladni...


Miután a beállítások megfelelőek, a tanuló megnyomja a „Kezdés” gombot. A kiválasztott környezet és a munkadarab a festő sisakban egy 3D-s szemüveg segítségével élethűen látható. A valódival kísértetiesen egyező pisztollyal a felhasználó gyakorolhat a  mindenféle festési technikát. A festő pisztoly gombjait használva állíthat a szóráson és a folyadék felhasználáson is, mielőtt elkezdené a gyakorlást.
* A SimSpray Ipari verziója támogatja a HVLP-t, illetve a levegő nélkül és a levegő rásegítéses festési technikák könnyed elsajátítását is.


SimSpray™ - Tanulói nézetek és segítő jelzések

A SimSpray oktatási rendszere vizuális segítségekkel valós idejű visszajelzést biztosít a feladatra jellemző festő pisztoly helyes tartásáról, és a munkadarab sikeres lefestéséhez szükséges minden adatról. A vizuális segítségek egyénileg ki és bekapcsolhatók. A szoftver segítségével teljes kimutatást biztosítunk.

Vizuális segítségek

SimSprayPaint2

SimSprayCoverageMap

Sokféle vizuális segítség használható egyesével vagy egymással kombinálva, hogy segítsünk a tanulónak a helyes festési technikák gyors  elsajátításában. A vizuális segítségek természetesen megmutatják a festőpisztoly ideális vezetési sebességét, a helyes szórási távolságot, a megfelelő szöget. (A fenti képen mindhárom segítség látható.) Ha a tanulónak nem sikerült a megfelelő rétegvastagság elérése a munkadarabon nem folytathatja a festést.  A lefedettséget mutató nézetben megtekintheti hibáit. Ebben a nézetben zöld szín jelzi számára ahol megfelelő réteg vastagságot alkalmazta, piros szín, ha túl sok a festék, kés szín, ha túl kevés. 

 

A SimSpray-vel, az oktatóknak lehetőségük van a festési paraméterek szabadon történő megváltoztatására, hogy saját képzési programjuk szükségleteihez igazíthassák!

 

 


SimSpray™ - Oktatói nézetek és eszközök

Az oktatók megvizsgálhatják, ellenőrizhetik  mindegyik befejezett munkadarabot festés után, de a valós idejű nyomon követés segítségével akár mialatt a tanuló éppen dolgozik. A munkadarab minden szögből megtekinthető, hogy megállapítható legyen a befejezett munka minősége. Ez a felhasználó gyakorlottságának szintjét is hűen tükrözi. A SimSpray érintő képernyős monitorjának irányításával az oktatók ugyanúgy tudják megvizsgálni a virtuálisan lefestett alkatrészt, mint ahogy egy fizikailag is lefestettet valós darabot vizsgálnának. A SimSpray oktatói nézeteinek "panoráma", "nagyítás", és "forgatás" funkciói megjelenítik a virtuálisan lefestett munkadarab illesztéseinek, sarkainak és bemélyedéseinek élethű részleteit is.

A kész munkadarab 3D megtekintése

 
SimSprayScoring Az érintőképernyővel az oktatók "panoráma nézet"-re válthatnak- elforgathatják a munkadarabot, bele és ki nagyíthatnak belőle-, hogy megtekintsék a munkadarab a tetejét, oldalait, és az alját is.
Ezek az irányítási funkciók a "visszatekintés grafikon nézet"-ekben használhatók.

Hibák

 

SimSpraydrips

A SimSpray megmutatja a vizuális hibákat, valós időben és "visszatekintés mód"-ban is.

Az oktatók kiemelhetik a  képződött cseppeket, megfolyásokat,  narancsbőr képződést, a száraz spray jelenségét, hogy megmutassák a tanulóknak, hol nem volt megfelelő az általuk használt szög-, távolság-, vagy a sebesség paraméterek valamelyike. (A fenti ábrán a megfolyások láthatók.)

Lefestettség nézet

 

SimSprayCoverageMap

Az oktató itt színjelzésekkel látja a munkadarabot, ahol zöld szín jelzi, ha a tanuló elérte a megfelelő rétegvastagságot, kék szín jelzi, ha a rétegképződés túl enyhe, és piros, ha túlságosan erős.

Grafikon nézet

 

fenderlinesgraph


A grafikon nézet a pisztoly helyzetét (a távolságot a munkadarabtól, és a sebességet) ábrázoló 3D-s vonalakat mutat valós időben rétegenként.


Jobb oldalon alul is vannak távolság, szög és sebesség grafikonok, amik be és kikapcsolhatók minden réteg esetén. Ezek a grafikonok mutatják, hogy a tanuló az oktató által beállított paraméterek értékhatárain belül volt, vagy sem.

Tölcsér nézet

 

fenderlinesgocone closeup

Egy új egyedi funkciót adtunk a SimSpray-hez, amit "tölcsér nézetnek (Go Cone)" nevezünk. Ez a grafikon nézeten belül található.


A felhasználó kiválaszthat egy réteget, és a tölcsér nézet automatikusan kirajzol egy 3D-s térbeli vonalat a kiválasztott réteg helyes megvalósítása tekintetében. Ez mutatja, hogy hol volt pontosan a tanuló pisztolya az adott pillanatban. (Hasonló, mint a visszajátszás funkció oktatási segédlettel kibővítve.)

 

 


A SimSpray további eszközöket biztosít az oktatók számára, hogy értékelni tudják az anyaghasználatot minden festési feladat után, hogy irányítani tudják a tanulói vizuális segítségekek használatát. Megfigyelhessék a virtuális oktatási rendszer használatával elérhető hatékonyságot, és hogy kiszámíthassák a SimSpray megtérülési-, jövedelmezőségi mutatóját.

 

Projekt-szerkesztő

 

ProjectEditor

Az "adminisztratív eszköztár" használatával- ami jelszóval védett-az oktatók hozzáférhetnek a SimSpray projektszerkesztőjéhez.

A projektszerkesztő lehetővé teszi számukra, hogy testre szabott projekteket rendeljenek hozzá minden alkatrészhez, azaz pontosan megadhatják a rétegek számát és típusát, és a technikára jellemző egyedi paramétereket (rétegződés, légnyomás, folyadéknyomás, haladási sebesség,  tartási szögek), valamint a beállítások tolerancia értékeit is.  A tanulók saját beállításaik megadása közben kiválaszthatják, melyik projekten dolgoznak.

Jelentések a tanulókról

 

SimSprayStudentReportExample

Miután a tanuló végzett a projektjével, az információk SimSpray Tanulói Jelentésekként kerülnek elmentésre. Ez tartalmazz eredményeket és képeket az elvégzett projektről és minden egyes bevonatról. A projekt paraméterei, és információk az egyéni teljesítményekről (beleértve a grafikonokat és a pontszámokat) szintén részletezésre kerülnek a jelentésben.

Ez lehetővé teszi az oktatóknak, hogy nyomon kövessék a tanuló fejlődését a tanév alatt, és megállapítsák mely területeken teljesítettek kiválóan, és hol van szükségük több figyelemre.

Visszatekintés fül

 

SimSprayClearCoatCoverage

A visszatekintés fül 3 dimenzióban mutatja a kész bevonatot, és lebontja a bevonat pontszámát átviteli hatékonyság, rétegképződés, szög, távolság, sebesség alapján, és ad egy összesített pontszámot a bevonatra.

Itt láthatjuk a bevonat készítése közben felhasznált és a ("túlsprayzés" vagy túlzott használat közben) elpazarolt festék mennyiségét is. (A fenti képen egy „frissen száradt” tiszta bevonat látható egy lökhárítón.)

Festőméter

 

Paintometer

A Festőméter képernyőn egy összegzés látható a rendszer használatáról, ami segít a SimSpray megtérülési mutatójának kiszámításában.
A Festőméter táblázatba foglaltan összesítve jeleníti meg a Simpsray-ben eltöltött időt, a festéssel eltöltött időt, a bevonatonként felhasznált és elpazarolt festék mennyiségét, és a lefestett alkatrészek számát

 

 

 Edge Blending Module

SimSpray Powder - Faraday Activity
SimSpray Powder - Coating

SimSpray Powder - Brief Look

 

Virtuális valóság szimulációk és interaktív oktatási eszközök iskoláknak, cégeknek és az ipari szakképzés számára.
Új hírekért és technológiánkat használó új termékekért látogasson vissza rendszeresen honlapunkra!